16:00

Västerås IK P06:1 Gul

Referat: Irsta IF P06 Svart - Västerås IK P06:1 Gul

Ibland studsar inte bollen riktigt ens väg…

Det var ett harmoniskt gäng killar som träffades ute på Ulleviliden i Irsta för att spela fotboll i bästa väder, 15C, halvklart och ingen direkt vind att tala om. Vi hade en bra uppvärmning, taktiksnack och kom väl förberedda inför matchstart. Vi inledde också matchen riktigt bra och satte stor press på Irsta och skapade många chanser. Stolpträffar, ribbträffar, snedstudsar framför mål men ”bollrackarn” ville bara inte in i målet idag. Stor respekt för Irstas mycket duktiga och reflexsnabba målvakt som idag var skillnaden att Irsta gradvis kunde ta över matchen då deras anfall med 3-4 killar på bredden gjorde det svårt för vår tvåbackslinje vilket till slut gav utdelning. 3-0 till Irsta i halvlek.

Vi drog ned mittmitten till att bli mer av mittback för att ge våra backar chansen att följa deras snabba yttrar och det blev lite bättre i andra halvlek. Vi fortsatte skapa chanser framåt bl.a. en straff, men allteftersom bollen inte ville in i mål så blev det svårare för våra killar att ta den där sista löpningen, att kliva fram och möta bollen före motståndaren o.s.v.

Vi tycker killarna gjorde en fin insats idag trots förlusten med 1-5. Man gav inte upp utan fortsatte försöka vända matchen vilket kunde skett vid ett flertal tillfällen. Marginalerna var inte på vår sida idag. Ibland handlar det bara om att få in det där målet som man gjort sig förtjänt av för att få den där extra energin som krävs för att vinna en jämn match. Irstas lag var duktiga idag, vi bryter ihop och kommer igen till nästa gång!

Tack till Irstas spelare, ledare och domare för en välspelad och schysst match.
Tack till tillresta föräldrar som verkligen försökte peppa och få igång killarna trots motgångarna ute på plan!